Accessibility Tools

Nemzeti program oktatásért, kultúráért, gazdaságért

1848 tavaszának forradalmi lendülete az elmaradott, sárba süppedő, távoli füves pusztaságként számon tartott Magyarországot Európába lendítette – értékelte a történelmi eseményt Talabér Márta megyei alelnök Balatonkenesén, a nemzeti ünnepen.
 
Ünnepi köszöntőjében a múltról többek között elhangzott: a márciusi események, majd a szabadságharc dicső tettei megismertették az egész világgal a magyar nemzetet. Magyarország sikereiről, katonáiról, politikusairól áradozott a nyugati világ, megismerték Kossuth, Petőfi, Görgey, Batthyány nevét. A magyar forradalom, a magyar szabadságért folytatott küzdelem követendő, elismerésre méltó példa lett a polgári értékrenddel rendelkező országokban, emberekben.
-Mi lehetett ezeknek a páratlan sikereknek a titka? – kérdezte a szónok. A nemzeti eszme, az országot szolgálta és nem az uralkodót, a hatalmat – hangzott el a válasz. Az alelnök kiemelte: Magyarországnak hatékony, nemzeti programra van szüksége, mely szem előtt tartja az oktatást, a kultúrát, a gazdaság és az ipar ügyét.
A köszöntő után koszorúztak, majd helybeli óvodások, iskolások, a népdalkör és táncosok, valamint Szűcs László, a Petőfi Színház művésze idézte fel a történelmet. Az ünnep alkalmából kiállítást nyitottak meg a Faluházban „Magyaros ünnepi díszöltözékek” címmel.          

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30